default-header

Afslag10

Communicatie optimalisatie

Leefbaar Horst aan de Maas

Afslag10 is een samenwerkingsverband waarbij 10 initiatiefnemers, uit de segmenten sport, recreatie, cultuur, onderwijs, bedrijfsleven, zorg en overheid, de handen ineen hebben geslagen om met het gelijknamige gebied een nieuwe richting in te slaan. De focus ligt hierbij op het stimuleren van de leefbaarheid in de gemeente Horst aan de Maas en het creëren van een bovenregionale functie, waardoor bezoekers uit binnen- en buitenland naar het gebied worden getrokken.

Communicatie optimalisatie

In het voorjaar van 2016 begonnen de plannen voor Afslag10 in Horst steeds meer vorm te krijgen en werd er een werkgroep communicatie opgericht, waarbij Sociaal Kapitaal en Mindworkz aansloten. Doel van deze werkgroep is het structuren en optimaliseren van alle communicatie rondom Afslag10. Het project zat in die tijd nog in een fase waarin veel onduidelijk was. Door de omvang van het project lag er een belangrijke taak bij het definiëren van de rol die Afslag10 ging vervullen.

Viduro, mede deelnemer van de werkgroep communicatie, leverde een uitgebreid communicatieplan op, met daarin kernwaarden, doelstellingen, doelgroepen en de boodschap die Afslag10 gaat vertellen: “In Afslag10 voel je je vrij om te sporten, te recreëren, te genieten en jezelf te ontwikkelen.” Vervolgens was het de taak aan onder meer Sociaal Kapitaal, Mindworkz en Angy Photodesign om dit plan te vertalen naar een website en nieuwsbrief met aantrekkelijke content en een sterke social media strategie.

Communicatie optimalisatie

Het resultaat

Door Sociaal Kapitaal werd er een gestructureerd systeem opgezet, waarbij zowel organisaties binnen het gebied als de inwoners van Horst aan de Maas kunnen bijdragen aan de communicatie. Daarnaast werden er vaste bijdragers aangesteld, welke zorgen voor een constante stroom van nieuws. Sociaal Kapitaal en Mindworkz onderhouden een strakke samenwerking, zodat de wisselwerking tussen website, nieuwsbrief en sociale media zo optimaal mogelijk is. Daarnaast zorgt Angy Photodesign voor professioneel fotomateriaal, welke op alle media ingezet kunnen worden.

 

Hoewel Afslag10 pas in de kinderschoenen staat en er nog een hoop te winnen is als het gaat om het vergroten van naamsbekendheid zijn er al flink wat meters gemaakt. De aankomende periode zal je als inwoner van Horst aan de Maas dan ook steeds meer in aanraking komen met Afslag10. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Houd dan de Facebook, Instagram en website in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat

Wij staan te popelen om jouw bedrijf te helpen groeien