default-header

HUB on Goodreads #1

woensdag 19 augustus 2020

Berton van Rens - HUB73 Business Center

Geschreven door Berton van Rens, Eigenaar bij MarketingMakkers
Gepubliceerd op woensdag 19 augustus 2020

Inzichten uit de autobiografieën van de CEO’s van Walt Disney, Nike en Virgin.

Hubbers willen elke dag beter worden. En van wie kun je beter leren dan van de allerbesten? Een goede manier om je persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen is door boeken te lezen van mensen die tot de beste ter wereld behoren in hun specifieke vakgebied. Een businessboek of autobiografie is het resultaat van een maandenlange inspanning van een extreem succesvol individu. Een leven lang aan ervaring, expertise en inzichten wordt gepropt in pakweg 300 bladzijdes. Om onze boekentips te delen, hebben we een ‘HUB73 Goodreads lijst’ met aanraders gemaakt. En om kennis te delen gaan we onze eigen opgedane lessen met jullie delen. Deze week starten we met inzichten uit autobiografieën van CEO’s van drie van de sterkste merken ter wereld:

 

  1. The Ride of Lifetime van Bob Iger (15+ jaar CEO van Disney).
  2. Shoe Dog van Phil Knight (Founder Nike)
  3. Finding My Virginity van Richard Branson (Founder Virgin)
HUB on Goodreads #1

Leestip 1: Bob Iger – 15+ jaar CEO Walt Disney

Disney is één van de sterkste merken ter wereld. In zijn boek The Ride of a Lifetime deelt Bob Iger lessen over o.a. creativiteit, leiderschap, strategie en branding. Hij bespreekt zijn persoonlijke klim naar de top en het managen van cultuur, verandering en grote acquisities (Pixar en Fox). Je krijgt inzicht in strategiebepaling en besluitvorming op het hoogste niveau. Twee inzichten lichten we uit:

Vragen zonder verontschuldiging
Dat het is goed is om vragen te vragen stellen als je iets niet weet is duidelijk. Confucius zei het mooi: “The man who asks a question is a fool for a minute, the man who does not ask is a fool for life.” De toevoeging van Iger ‘zonder verontschuldiging’ is erg sterk. Door te vragen met verontschuldiging – Sorry, dat ik het vraag, maar…  – creëer je namelijk onbewust een cultuur waarin het stellen van (domme) vragen niet goed zou zijn.

Businessstrategie: Focus op max. 3 punten
Iger adviseert om je in strategie en verandermanagement te focussen op maximaal 3 belangrijke punten. Heb je meer speerpunten? Dan heb je waarschijnlijk geen prioriteit. Een duidelijke strategie maakt alle keuzes voor iedereen veel makkelijker. Bob Iger kreeg de baan als CEO van Disney toegewezen door deze ‘simpele’ groeistrategie te presenteren:

  • “Create more high-quality branded content”
  • “Advance technologically, both in our ability to create more compelling products and to deliver those products to consumers” – Technologische vooruitgang
  • “Grow globally”

Door te investeren in de creatieve afdeling van Disney (o.a. middels de acquisitie van Pixar), door te investeren in technologische vooruitgang (animatie, streaming service Disney+) en door te focussen op globale groei veroverde Disney de wereld.

HUB rating: ★★★★★

HUB on Goodreads #1

Leestip 2: Richard Branson – Founder van de Virgin Group

Richard Branson is één van de bekendste en meest succesvolle CEO’s ter wereld. Hij is eigenaar van pakweg 400 bedrijven (o.a. Virgin Records, Virgin Atlantic, Virgin Galactic) en staat wereldwijd bekend om zijn avontuurlijke recordpogingen. In zijn autobiografiën Losing My Virginity en Finding My Virginity (deel 2) vertelt Branson zijn levensverhaal.

Hij heeft 400 bedrijven opgericht in talloze sectoren. De strategie was vaak hetzelfde: Branson zag industrieën waarin de klantenservice niet goed was. Vervolgens richtte hij een bedrijf op en deed hij alles anders. Hij zette de desbetreffende industrie op zijn kop met opvallende, uitstekende en soms legendarische service, richting klanten én medewerkers. Plezier staat altijd voorop. Daarnaast is Branson één van de meest gevolgde personen op LinkedIn. Hij heeft met gewaagde acties zijn personal brand altijd zeer succesvol ingezet om zijn bedrijven op de kaart te zetten.

De boeken van Branson zijn niet alleen erg leuk om te lezen, maar ook inspirerend en inzichtelijk. Branson is eigenaar van 400 bedrijven, spant zich in voor betere wereld, maar kan evengoed uitzonderlijk veel tijd maken voor familie en leuke dingen (reizen, privé eiland en recordpogingen). Hoe krijgt hij dit voor elkaar? Hij creëert een cultuur en filosofie die richting geeft en vertrouwt dan volledig op zijn medewerkers. Zo maakt hij zichzelf zo snel mogelijk misbaar.

Onze HUB73-filosofie ‘work play grow’ past bij niemand beter dan bij Richard Branson.

HUB rating: ★★★★★

HUB on Goodreads #1

Leestip 3: Phil Knight – Founder van Nike

Nike is één van de meest aansprekende merken ter wereld. In dit boek hoor je het verhaal van het ontstaan en de wereldwijde groei van Nike van de oprichter: Phil Knight. Knight vertelt op een verfrissend kwetsbare manier. Geen borstklopperij, maar meer: “Het bedrijf heeft meerdere keren op de rand van de afgrond gestaan. We hebben ontzettend veel geluk gehad. Ik had geen flauw idee wat we moesten doen.”

Ook voor marketeers is het boek erg interessant. Je leert waar de naam Nike (voorheen Blue Ribbon Sports) vandaan komt en dat het logo is ontwikkeld voor slechts 35 dollar. Spoiler: Knight was niet enthousiast; hij hoopte dat hij er aan zou wennen. Daarnaast lees je hoe hij het merk groot heeft gemaakt. Cruciaal hierin was de samenwerking met topatleten als Steve Prefontaine (in 1973) en Michael Jordan. Nike past één van de oudste tactieken in het marketingvak toe: de kracht van associatie. Het idee is simpel: toon je logo of product samen met [bijvoeglijk naamwoord] en jouw product of bedrijf wordt gezien als [bijvoeglijk naamwoord]. Zo associeert de hele wereld Nike met winnaars, met mensen die niet opgeven, met mensen die het onmogelijke (willen) presteren, tegen alle verwachtingen in. En wie wil er nu geen winnaar zijn?

Het boek is erg verhalend geschreven. Je leest het in no-time uit.

HUB rating: ★★★★★

 

Onze volledige lijst met Goodreads, waar bovenstaande drie tips deel van uitmaken, vind je hier.

HUB on Goodreads #1

Wij staan te popelen om jouw bedrijf te helpen groeien