default-header

HUB73 blog overzicht in de maand november

donderdag 26 november 2020

Speciaal voor Black Friday zetten wij voor jou de nieuwste ontwikkelingen, praktische tips en andere actualiteiten op een rij. De bedrijven binnen HUB73 hebben niet stilgezeten in de maand november en interessante blogs geschreven.

HUB73 blog overzicht in de maand november

5 Praktische tips voor het opstellen van je unique selling points

Het is belangrijk om goed te communiceren wat de unieke voordelen bij jouw bedrijf zijn ten opzichte van jouw concurrenten. Dit doe je bijvoorbeeld aan de hand van unique selling points, of kortweg USP’s. Je kunt deze onder andere in je advertenties en op je website terug laten komen. Ik geef je vijf tips om goede USP’s op te stellen die mensen écht overtuigen.

Wees zo specifiek mogelijk. Net als de headline op je landingspagina’s, zijn je USP’s het liefst zo specifiek en zo concreet mogelijk. Anders loop je het risico dat ze juist tekortschieten qua uniekheid. Een voorbeeld van een USP die niet specifiek genoeg is, is: “Klantgericht”. Je kunt dit beter wijzigen in bijvoorbeeld: “24/7 Bereikbaar voor klanten”. Getallen noemen is vaak een eenvoudige manier om zaken concreter te maken.

Lees deze blog
5 Praktische tips voor het opstellen van je unique selling points

Jongeren aanspreken met content? Dat doe je zo!

De generatie Z (geboren tussen 1995 en 2010) heeft nooit een wereld gekend zonder mobieltjes, laptops of internet. Deze screenagers zijn al hun hele leven gewend om makkelijk in contact te staan met anderen, alle informatie op te kunnen zoeken die ze maar willen, en constant voorzien te worden van nieuw entertainment. Geen wonder dus dat hun aandachtsspanne steeds korter wordt. Hoe kun je als merk nog content produceren die jongeren bereikt, triggert en activeert?

I’ll tell you. Want van wie kun je dat nou beter horen dan van een 22-jarige content marketeer? Ook ikzelf moet vaak lachen om bedrijven die met hun grijze bolletjes (sorry not sorry) stinkend hun best doen om hip te zijn en jongeren te bereiken. Vaak tevergeefs. Dus ik geef je graag 7 tips om door middel van content jongeren aan te spreken. Ik vertel je wat zij willen horen. Correctie: ik vertel je wat wij willen horen.

Lees deze blog
Jongeren aanspreken met content? Dat doe je zo!

5 tips voor de maakindustrie om meer uit je website te halen tijdens COVID-19

De maakindustrie is een markt die vol in beweging is – maar ook een industrie die geraakt wordt door corona.

Voordat de coronapandemie toesloeg, zijn we gewend aan offline marketing en verkoop. Het coronavirus hindert deze offline vorm ernstig. Zo zijn beurzen en dergelijke onder de strenge coronamaatregelen niet mogelijk, wat het opbouwen van nieuwe relaties bemoeilijkt. Wanneer je offline mogelijkheden zo belemmerd zijn, is het belangrijker dan ooit om aandacht te schenken aan je online aanwezigheid en prestaties.

Daarom deel ik in deze blog vijf tips om als maakbedrijf meer met je website te doen in tijden van COVID-19, en uiteraard ook daarna.

Lees deze blog
5 tips voor de maakindustrie om meer uit je website te halen tijdens COVID-19

Hoe je jouw webpagina’s voorbereidt op de aankomende Google Page Experience Update

In 2021 zal er weer een nieuwe update plaatsvinden in Google: de Page Experience Update. Door de update wordt de gebruikerservaring op je webpagina’s een belangrijkere directe ranking factor. Als je ervoor zorgt dat deze goed is, zul je hoger getoond worden in de onbetaalde zoekresultaten. Google gaat zelfs testen met het tonen van een label bij de zoekresultaten voor pagina’s met een erg goede gebruikerservaring. Hiermee kun je extra opvallen en dus meer websiteverkeer binnenhalen. Maar hoe bereid je je voor op de Google Page Experience update?

Zorg voor een snelle laadtijd. Hierbij moet ik vermelden dat het belangrijker is dat het lijkt alsof de pagina snel laadt dan dat dit daadwerkelijk zo is. Afbeeldingen die niet boven de vouw zichtbaar zijn, hoeven bijvoorbeeld niet geladen te worden voordat de pagina te gebruiken is. Lees met welke tools je pagina’s kunt testen op laadtijd en aanbevelingen verkrijgen om deze te optimaliseren.

Lees deze blog
Hoe je jouw webpagina’s voorbereidt op de aankomende Google Page Experience Update

Wat zijn wireframes en waarom zijn ze belangrijk?

Wireframes zijn de bouwtekeningen van je website, een hulpmiddel waarin je de onderdelen en functionaliteiten van je website visualiseert. In wireframes bepaal je zaken zoals navigatie, indeling van de pagina en inhoud. En belangrijk: hier hoef je geen rekening te houden met grafische aspecten.

Waarom zijn wireframes essentieel? Het is belangrijk dat je in een vroeg stadium vastlegt hoe je website gaat werken. Op die manier kun je erop toezien dat je je ideale klant de dingen toont die hij of zij graag wil. Je bouwt je website immers niet voor jezelf, maar voor je ideale klant. Daarnaast zorg je met wireframes al vroeg voor een discussiestuk over het functioneren van je website. Zonder wireframes gaat de discussie al snel over het visuele concept, terwijl de inhoud en functionaliteiten van een website een grotere invloed hebben op de prestaties van je website.

Lees deze blog
Wat zijn wireframes en waarom zijn ze belangrijk?

Effecty is gek op bomen!

Wij zijn gek op bomen! Daarom zijn wij drie jaar geleden gestart met de overgang naar volledig paperless werken. Dat zorgt voor minder omgekapte bomen en voor meer overzicht in onze organisatie. Inmiddels zitten we hiermee op ongeveer 99% en is het tijd voor een ander boomvriendelijk project.

Effecty is de afgelopen jaren hard gegroeid. Wij geloven dat groeien duurzaam kan en moet. Niet alleen voor de natuur maar ook voor de mens. Met het oog op de toekomst heeft Effecty daarom besloten CO2 te gaan compenseren in de vorm van het aanleggen van bos.

Waarom CO2-compensatie? We hebben een aantal belangrijke redenen om onze CO2 te gaan compenseren:

  • Groeien kan en moet duurzaam met oog op de toekomst;
  • Mensen houden van bomen, dus hoe meer bomen hoe meer blije mensen: een echte win-win-win situatie;
  • Zonder natuur geen mensen en geen zakelijk succes;
  • Wij zijn gek op bomen!
Lees deze blog
Effecty is gek op bomen!

Welke bedrijven bezoeken jouw website?

In mijn vorige blog gaf ik vijf tips om meer uit je website te halen. Een van de tips was lead identificatie, waar ik in deze blog dieper op inga.

98% van je bezoekers bekijkt je website alleen, zonder over te gaan tot actie, zoals het downloaden van een whitepaper of het invullen van een contactformulier. Dat ze niet overgaan tot actie, wil niet zeggen dat ze geen interesse hebben in jouw product of dienst. Het biedt jou dus kansen als je weet welke bedrijven je website bezoeken, zodat je salesafdeling hier proactief mee aan de slag kan.

Om inzichtelijk te maken welke bedrijven je website bekijken, kun je talloze softwareoplossingen gebruiken, zonder in strijd te komen met de AVG. De software herkent IP-adressen en gebruikt deze vervolgens in combinatie met een eigen opgebouwde database. Wanneer er een match is, zal de software deze identificeren. Zo breng je in kaart welke bedrijven je website hebben bezocht en welke pagina’s ze hebben bekeken.

Lees deze blog
Welke bedrijven bezoeken jouw website?

Digital events de toekomst?

In deze rare tijden met thuiswerken, minder contact met mensen en het niet doorgaan van veel evenementen en beurzen, denk jij misschien wel eens: wat nu? Een oplossing om toch je klanten te bereiken zijn Digital events. Een Digital event kun je inrichten zoals je zelf wilt. Deze blog zal de mogelijkheden laten zien in verschillende vormen van Digital events.

Door corona zijn de verkoopmomenten die je gewend bent een stuk lastiger te realiseren. Je kunt nu niet zomaar meer bij andere partijen op de koffie om je verhaal te doen. Met een Webinar gaat dit dus wel.

Een Webinar kun je al heel gemakkelijk opzetten, zonder hier heel veel tijd in te steken. Heb jij een expert in een bepaald vakgebied in huis, laat deze dan eens wat van zijn expertise delen. Nu denk je misschien, maar waarom zou ik dit gratis doen? Het idee hierachter is om te laten zien dat je bedrijf beschikt over de expertise.

Lees deze blog
Digital events de toekomst?

Wij staan te popelen om jouw bedrijf te helpen groeien