default-header

HUB73 blog overzicht in de maand oktober

vrijdag 30 oktober 2020

De bedrijven binnen HUB73 delen graag hun kennis om het beste in elkaar naar boven te halen. Regelmatig worden actualiteiten, nieuwe ontwikkelingen en praktische tips gedeeld in de vorm van blogs. Heb je de blogs in de maand oktober nog niet gelezen? Geen probleem we hebben ze speciaal voor jou nog een keer op een rijtje gezet.

HUB73 blog overzicht in de maand oktober

Jouw merk opbouwen met storytelling

Hoe profileer jij je nog duidelijker bij je (toekomstige) klanten? De kunst van het verhalen vertellen kennen we allemaal. We leren verhalen voor het eerst kennen wanneer we een kind zijn en onze eerste boeken lezen. Of wanneer we voor het eerst horen van sprookjes, die de kunst van het verhalen vertellen misschien wel het meest hebben geïntegreerd. Maar ook als volwassene krijg je constant te maken met verhalen: in films, in tv-commercials of zelfs in nieuwsberichten. Maar waarom wordt het vertellen van een verhaal eigenlijk niet vaker gebruikt in het introduceren van een merk?

Het vertellen van een verhaal, of “storytelling”, is dus eeuwenoud. Omdat iedereen het zo goed kent, besefte Donald Miller zich dat het zeer goed dienst kan doen als de basis van het vertellen van jouw merkverhaal. Daarom schreef hij het boek “Building a Storybrand”, waarin hij constateert dat veel merken erg veel ruis produceren wanneer zij willen vertellen wat hun merk eigenlijk inhoudt. Daardoor weten mensen vaak niet wat het merk voor hen kan betekenen, of waarom je producten of diensten van dit merk zou moeten aanschaffen.

Lees deze blog
Jouw merk opbouwen met storytelling

Wat is de belangrijkste stap als je een website bouwt?

Het antwoord op deze vraag zal ver uiteenlopen bij verschillende websiteprofessionals.In mijn ogen is het samenstellen van buyer persona’s een essentiële stap – misschien wel de belangrijkste.

Waarom zijn buyer persona’s belangrijk? Een website bouw je niet voor jezelf. Zoals ik eerder beschreef in mijn blog Ken jij je ideale klant?, is het belangrijk om jouw ideale klant te kennen, zodat je de juiste keuzes maakt wanneer je een nieuwe website bouwt.  Je wilt dat je website jou zo veel mogelijk oplevert en je kunt je marketingeuro maar één keer uitgeven. We moeten er dus voor zorgen dat je effectief gebruikmaakt van je budget. Je website vormt hierbij de basis. Je hebt diepgaande kennis van je doelgroep nodig om een effectieve website te bouwen. Van structuur, functionaliteiten, copywriting en fotografie tot het visuele design: je stemt alles af op de wensen en behoeften van jouw ideale klant.

Lees deze blog
Wat is de belangrijkste stap als je een website bouwt?

Van voetbal, naar Sociaal Kapitaal

Hoi hoi! Welkom bij mijn allereerste blog voor Sociaal Kapitaal en tevens mijn eerste blog ooit. Ik ben Joey, 25 jaar jong, momenteel woonachtig in Maasbree en het nieuwste gezicht bij Sociaal Kapitaal. Grote kans dat we elkaar snel zullen ontmoeten (of al ontmoet hebben), maar hoe dan ook wil ik mij met deze blog voorstellen, toelichten wat mij interesseert en waarom ik de keuze heb gemaakt om bij Sociaal Kapitaal aan de slag te gaan.

Van voetbal, naar Sociaal Kapitaal
Laten we beginnen met een achtergrond verhaal. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een voetbalfan in hart en nieren ben. Niet dat dit zo uitzonderlijk is, verre van zelfs! Sterker nog, net zoals ik, dromen miljoenen andere jongetjes van het profvoetbal. Helaas is een leven als profvoetballer niet voor iedereen weggelegd. Ook niet voor mij.

Lees deze blog
Van voetbal, naar Sociaal Kapitaal

Alles over Google Analytics 4

Wat verandert er in de nieuwe versie van Google Analytics? Google staat bekend als een bedrijf dat constant probeert om nieuwe technologieën en ontwikkelingen door te voeren binnen haar producten en diensten. Denk hierbij aan artificial intelligence en machine learning, om maar twee voorbeelden te noemen. Deze keer hebben ze waarschijnlijk de meest gebruikte Google tool door marketeers op de schop gegooid. Zeg maar dag tegen Universal Analytics en zeg hallo tegen Google Analytics 4!

Betere inzichten voor een betere ROI. Een onderzoek dat is uitgevoerd door Google heeft aangetoond dat voor marketeers het verbeteren van hun data en analytics een topprioriteit is. Dit is een van de redenen dat Google aan de slag is gegaan met het verder ontwikkelen van Google Analytics. Deze nieuwe Analytics geeft nieuwe, betere inzichten zodat jij klaar bent voor hetgeen dat gaat komen. Door het toepassen van Google’s geavanceerde machine learning modellen kan Google Anlaytics 4 automatisch significatante trends ontdekken in de data, zoals een stijging in de vraag naar een bepaald product door nieuwe consumentenbehoeftes. Ook gaat Google waar mogelijk de kans op verloop voorspellen en laten ze zien wat de potentiële omzet van een bepaalde doelgroep kan zijn.

Lees meer over deze case
Alles over Google Analytics 4

Een uitdaging waarmee veel bedrijven en merken te maken hebben, is het vaststellen welke voordelen en waarde hun product of dienst oplevert. Wij drukken deze kenmerken graag uit in features, benefits en value. Onder deze termen verstaan wij de volgende definities.

Features
Een feature, in het Nederlands ook wel functionaliteit, is wat je product of je dienst inhoudt. Hierbij kun je denken aan een website met beheersysteem of een accountantskantoor dat belastingaangiften controleert en indient. Meestal weten we goed wat we doen en is het definiëren hiervan eenvoudig.

Benefits
Benefits zijn de voordelen of resultaten dat je product of dienst je klant oplevert door het te gebruiken.

Value
Value is een wat minder bekende term, maar de onderliggende motivaties of de waarde die je levert, zet je potentiële klant echt aan tot actie.

Lees deze blog
HUB73 blog overzicht in de maand oktober

Social media advertenties: de funnel centraal

Social media advertenties maken onderdeel uit van een weldoordachte en volledige marketing en communicatie strategie. Je dient als organisatie te beschikken over een krachtige positionering en een merkverhaal dat jouw bedrijf identificeert. Vervolgens is het van belang om te bepalen wie je met jouw merkverhaal wilt bereiken. Door doelgroepen te segmenteren en buyer personas (een menselijk profiel dat zich focust op onder meer de doelen, motivaties, irritaties, gedrag en overwegingen van je doelgroep) op te stellen,  krijg je hier meer inzicht in. Daarnaast fungeren ze als de perfecte uitgangspositie voor een gepersonaliseerde klantreis. Per primaire persona ga je na welke stappen gezet moeten worden om jouw potentiële klanten te bereiken, te informeren, te activeren én te binden.

Lees deze blog
Social media advertenties: de funnel centraal

Minder controle over je zoektermen in Google Ads

Hoe het nieuwe beleid van Google invloed heeft op jouw campagnes
Voorheen kon je precies zien via welke zoektermen gebruikers op je advertenties in Google Ads hebben geklikt. Google heeft helaas aangekondigd dat niet alle zoektermen meer te zien zullen zijn in het zoektermen rapport. Zoektermen waarvoor geen ‘significante’ data meer is, zullen helaas niet meer getoond worden. Het terugbrengen van de data in de zoektermen doet Google vanwege privacy redenen. Dit zag je ook al eerder in Google Analytics en Google Search Console.

Wat betekent dit voor de campagnes?
Concreet betekent dit dat je niet meer alle zoektermen in kunt zien. Dit maakt het uitsluiten van irrelevante zoektermen moeilijker. Eén klik op een irrelevante zoekterm brengt natuurlijk niet veel kosten met zich mee, maar al die klikken samen kunnen toch een flinke kostenpost zijn.

Lees deze blog
Minder controle over je zoektermen in Google Ads

5 tips om de betrouwbaarheid van je website te verhogen

1. Wees persoonlijk en transparant
De foto’s op je website maken je website persoonlijk en transparant. Mijn advies is om foto’s van je medewerkers en de werkvloer te plaatsen.

2. Laat je klanten aan het woord
Een van de beste dingen die je kunt laten zien op je website is bewijskracht. Voorbeelden van eerder geleverde services en tevreden klanten dragen direct bij aan de betrouwbaarheid van je website.

3. Creëer het juiste gevoel met gebruiksvriendelijk webdesign
Webdesign doet ertoe! De ervaring die je iemand geeft op je website is bepalend. Hoe ziet je website eruit? Welke kleuren gebruik je? Hoe matcht je website met je brand? Hoe eenvoudig is je website in gebruik? Etc.

4. Deel je kennis en help mensen oprecht
Je hebt enorm veel kennis over wat je doet. Je weet alle ins en outs van je vakgebied en je weet hoe je jouw klanten kunt helpen met je diensten en producten.

5. Zorg voor teksten van goede kwaliteit
Helaas schenken website-eigenaars vaak weinig aandacht aan hun teksten. In mijn optiek is tekst juist een van de belangrijkste aspecten van een goede website, aangezien goede teksten bezoekers aanzetten tot actie.

Lees deze blog
5 tips om de betrouwbaarheid van je website te verhogen

Snelle en wendbare (marketing)organisaties

In de afgelopen 15 jaar van mijn marketingcarrière is mij één ding structureel opgevallen: snelle en wendbare organisaties winnen meestal de strijd. Of het nu gaat om resultaten in zoekmachines, posities op platformen als Amazon of betere resultaten bij conversieoptimalisatie. Helaas is er in de marketingwereld nog steeds veel bureaucratie en staat dit vaak goede resultaten in de weg. Daarom is het mogelijk dat twee ‘wizzkids’ op een zolderkamer soms de grote jongens kunnen verslaan. Dit fenomeen heeft mij altijd gefascineerd en is een belangrijk onderwerp geworden van mijn passie en daarmee ook een belangrijk onderdeel van de keuzes die wij maken als bedrijf.

Als bureau proberen we de geleerde lessen dagelijks toe te passen om wendbaar en flexibel te blijven. Zowel voor onszelf als voor onze klanten. Ik zeg wel eens gekscherend: “We zitten in een eindeloos experiment met betrekking tot snelheid en wendbaarheid binnen organisaties.”

Wat zijn de belangrijkste lessen die we tot nu toe van dit experiment hebben geleerd? De onderstaande vijf punten zijn de pijlers van ons beleid om onze organisatie snel en wendbaar te houden.

Lees deze blog
Snelle en wendbare (marketing)organisaties

Wij staan te popelen om jouw bedrijf te helpen groeien