default-header

Berry Briljant

Positionering en communicatie

Het fruitige visitekaartje

Stichting Berry Promotions zet zich in om het welbekende Aardbeienland door te ontwikkelen naar een nieuw, fruitig visitekaartje van de regio: Berry Briljant. Een themapark dat zich naast innovatie, educatie en promotie van de zachtfruitsector ook inzet voor maatschappelijke doelen.

Van Aardbeienland naar Berry Briljant

Berry Promotions werkt vanuit een ambitiedocument aan de transitie ‘van Aardbeienland naar Berry Briljant’, waarin stap voor stap naar het droombeeld van het themapark wordt toegewerkt. Aangezien 80% van de gehele zachtfruitsector zich in Zuid-Oost Nederland bevindt, zit Berry Briljant letterlijk in de ‘Berry Hotspot’. Naast de vele zachtfruit bedrijven in de regio, sluit de ambitie van de stichting naadloos aan op enkele andere initiatieven uit de regio Horst, gericht op gezondheid.

De thema’s educatie en innovatie worden in samenwerking met partners uit de sector ingevuld. Om een goede invulling te kunnen geven aan het thema ‘promotie van de zachtfruitsector’, werd de keuze gemaakt om samen te werken met externe partijen.

Van Aardbeienland naar Berry Briljant

Het resultaat

De marketing- en communicatievloer van HUB73, eveneens gelegen in Horst, werd ingeschakeld om invulling te geven aan de promotie van Berry Briljant. MarketingMakkers ging aan de slag met het creëren van een solide basis, waar de stichting in de toekomst op kan voortborduren. In samenwerking met Driven by Jikke werd er gewerkt aan een duidelijke communicatiecirkel, waar de missie van de stichting nog nadrukkelijker naar voren komt. Verder realiseerden beide partijen gezamenlijk een herkenbare huisstijl, evenals een website die partners en geïnteresseerden informeert over de stichting en het na te streven droombeeld.

 

Vanuit de communicatiecirkel & het ambitiedocument, dat als basis fungeert voor alle communicatiestromen, wordt social media content ontwikkeld en verspreid. Als ondersteunde partij voor het bestuur, draagt Driven by Jikke daarnaast bij aan het vormgeven van projecten binnen de stichting, zoals het vernieuwen van het themapark, het werven van partners en het uitwerken van bestuurlijke zaken.

Het resultaat

Dit zegt Berry Briljant over de samenwerking:

"Door samen te werken met partijen uit de regio, kunnen we via korte lijnen communiceren en wordt er direct begrepen waar we naar toe willen werken. Met een visie die bekend is in de regio Horst!"
Jan Janssen - Kwartiermaker Stichting Berry Promotions

Wij staan te popelen om jouw bedrijf te helpen groeien