default-header

Smaak!

Positionering

Een duidelijke visie

In mei 2019 vond het culinaire evenement Smaak! weer plaats. Tijdens dit evenement in Venray wordt de verbinding gelegd tussen agro-ondernemers en horeca, en worden zij dichter bij elkaar gebracht. Het bestuur van Smaak! kwam bij ons met een marketinguitdaging. Zij vonden dat hun boodschap niet helder was en niet goed naar buiten werd gebracht. Daarnaast paste volgens hen de visuele uitstraling en de website niet meer bij het huidige evenement. Alhoewel het evenement al enkele jaren succesvol werd georganiseerd, was er nu behoefte aan een duidelijke visie en richting.

Positionering

Wij grepen deze uitdaging met beide handen aan en ondersteunden Smaak! bij het volgende:

Positionering
Tijdens een inspirerende positioneringssessie met het bestuur van Smaak! hebben we de kern van het evenement weten te raken en naar boven gehaald. Hiervoor is de volgende positionering geformuleerd:

Wij willen iedereen kennis laten maken met de smaak van Venray. Wij zijn trots op het ruime en kwalitatieve aanbod in de agrosector en horeca in Venray en geloven in de kracht van een lekker, gezond, vers en lokaal aanbod. Ons ultieme doel is dat onze boeren, koks en consumenten elkaar blijven opzoeken voor de meest smakelijke gerechten, geproduceerd in Venray. Zowel in één van de vele restaurants als thuis.

Tijdens het Smaak!-evenement leggen wij de verbinding tussen agro-ondernemers en horeca, en brengen hen dichter bij elkaar. Koks van verschillende restaurants werken samen – zij aan zij – aan de heerlijkste gerechten. Door het bundelen van deze krachten bieden we jaarlijks een uniek culinair evenement met regionale aantrekkingskracht. We vertellen een eerlijk verhaal over de herkomst van ons lokale voedsel.

Positionering

Nieuwe look & Feel

Nieuwe naam
Voorheen was de naam van het event ‘Smaak zit tussen je oren’. In samenspraak met het bestuur is ervoor gekozen om deze naam aan te passen naar een verkorte en krachtigere naam: Smaak!

Nieuwe huisstijl met Yellowinq Creative
In samenwerking met Yellowinq Creative verzorgden we een nieuw logo voor Smaak! De kenmerkende kleuren oranje en bruin van het oude logo zijn behouden, maar in een modern jasje gegoten. Dit mondde uit in een krachtig nieuw logo en huisstijl, welke ook zijn doorgevoerd in de (online) communicatie en tijdens het evenement zelf in de vorm van banners en menukaarten.

Nieuwe website met LR internet
Deze vernieuwde huisstijl werd ook doorgevoerd in een nieuwe website. In samenwerking met LR internet verzorgen wij deze nieuwe website.

 

Al deze aanpassingen resulteerden in een duidelijke positionering met een krachtige huisstijl en een mooie website. Wij kijken samen met Smaak! terug op de meest succesvolle editie ooit.

Nieuwe look & Feel

Dit zegt Smaak! over de samenwerking:

"De kracht van MarketingMakkers is dat men met korte lijnen werkt en dichtbij de praktijk staat. Ze luisteren goed wat de klant in deze Smaak! wilde. Zijn praktisch ingesteld en leveren maatwerk. Enerzijds vanuit beschikbaar budget, anderzijds over de kansen die er WEL liggen. Smaak! is door samenwerking van diverse Hub73-bedrijven volledig bediend. "
Alex Janssen - Voorzitter Smaak!

Wij staan te popelen om jouw bedrijf te helpen groeien