default-header

Dynamiek Scholengroep

Cross-mediale wervingscampagne

Het werven van directeuren, maar dan anders

Dynamiek Scholengroep zocht drie directeuren met een sterke, vernieuwende visie op onderwijs voor haar basisscholen. Dynamiek Scholengroep was ook op zoek naar een nieuwe manier van werven en kwam zo bij Sociaal Kapitaal en MarketingMakkers uit. In samenwerking met HUB73-partner ANGY Photodesign werd er in no-time een online wervingscampagne ontwikkeld waarin het vinden van ‘onderwijsvernieuwers met lef’ centraal stond. Het resultaat? Meer dan 30 kwalitatief goede sollicitanten binnen drie weken.

Conceptontwikkeling: De aandacht pakken en vasthouden

In campagnes op social media zijn twee dingen cruciaal: 1) de aandacht pakken en 2) de aandacht vasthouden. De eyecatchers van deze campagne waren krachtige foto’s van een drietal schooldirecteuren van Dynamiek. De foto’s, gemaakt door Angelique, stralen revolutie, vernieuwing, teamspirit en daadkracht uit.

Om de aandacht vast te houden moet je inspireren met tekst. Dit doe je door te zeggen wat je vindt en waarom je dat vindt. In de advertentietekst van Dynamiek vind je dan ook geen functieomschrijving of arbeidsvoorwaarden terug. We hebben het ook niet over (niet zo unieke) USP’s als ‘innovatieve organisatie’ en ‘goede werksfeer’.

We zoeken directeuren die zich een wereld én onderwijssysteem voorstellen, waarin kinderen hun dromen najagen en werken binnen en bouwen op hun natuurlijke talenten. Mensen die anderen inspireren om de beste versie van zichzelf te worden.

Word directeur bij Dynamiek en inspireer elk jaar honderden kinderen om hun hart te volgen.

Conceptontwikkeling: De aandacht pakken en vasthouden

Het resultaat

Deze foto’s en teksten zijn als advertenties weggezet door Sociaal Kapitaal op de social media kanalen Facebook, Instagram en LinkedIn. Uiteindelijk zijn er 8 varianten van de campagne verspreid onder verschillende doelgroepen. Voor LinkedIn kozen we om voornamelijk voor het organisch (gratis) bereik te gaan. Vanwege het succes online besloot Dynamiek om de campagne ook op de voorpagina van De Volkskrant te adverteren.

 

Met deze campagne wisten we de juiste personen online te vinden, in het hart te raken én te activeren om te solliciteren: In een krappe arbeidsmarkt hebben meer dan 30 goede kandidaten binnen drie weken gesolliciteerd, allemaal geïnspireerd door de prikkelende campagne op Facebook, Instagram of LinkedIn.

 

De resultaten op een rij:

  • Meer dan 30 relevante sollicitaties;
  • Facebook: een betaald bereik met meer dan 45.000 bereikte personen; meer dan 105.000 weergaven; meer dan 1400 personen die op de link geklikt hebben; meer dan 3000 personen die betrokkenheid hebben getoond met de advertenties voor een advertentiebudget van €750,-.
  • Facebook: een organisch, gratis bereik van meer dan 35.000 (!) bereikte personen.
  • LinkedIn: een betaald bereik met meer dan 4600 weergaven en 70 klikken naar de website, voor een totaalbudget van €100,-.
  • LinkedIn: een organisch, gratis bereik van meer dan 15.000 (!) bereikte personen.
  • De vacature is ook geplaatst in de Volkskrant met een oplage van 750.000 personen. Desalniettemin bleek uit de Google Analytics én uit de reacties van de sollicitanten dat de content op de sociale pagina’s veel meer traffic heeft gegenereerd naar de website dan de advertentie in De Volkskrant.
Het resultaat

Dynamiek over deze samenwerking

"We zijn tevreden over de samenwerking met Jannis, Berton en Angelique. Ze hebben goed geluisterd naar onze wensen en deze snel vertaald naar een verrassende campagne. Ze schakelen snel, zijn flexibel en weten van aanpakken. Hun energieke en enthousiaste manier van werken heeft een positieve invloed op de samenwerking."
Karen Joppen Dynamiek Scholengroep

Wij staan te popelen om jouw bedrijf te helpen groeien