default-header

JVL Transport

Online wervingscampagne

Een zoektocht naar nieuwe chauffeurs

Van Leendert Transport is dé partner op het gebied van transport, milieuservice en zand en grind. Zij beschikken over een modern en uitgebreid wagenpark en een enthousiast team van medewerkers. Vanuit het Noord Limburgse Broekhuizenvorst werken ze samen met een steeds groter wordende klantenkring dat uit meer dan 250 partners bestaat.

De juiste personen voor achter het stuur

Een van Limburgs mooiste transportbedrijven klopte bij HUB73 aan met een probleem: hoe komen we aan nieuwe collega’s? Net zoals vele andere bedrijven in Nederland kampte ook Van Leendert Transport met het probleem om goede medewerkers te vinden. Door de groeiende economie zijn enkele arbeidsmarkten, waaronder die van technici en chauffeurs, flink op slot geraakt waardoor het soms lastig is om de juiste personen te vinden voor de juiste baan.

 

Om dit probleem aan te pakken kwamen Marleen en Eric, eigenaren van Van Leendert Transport uit bij de marketingvloer van HUB73. Na een goed gesprek met MarketingMakkers werd besloten een spraakmakende wervingscampagne op te stellen om de openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs in te vullen.

De juiste personen voor achter het stuur

Het resultaat

Na enkele brainstormsessies ontstond bij MarketingMakkers het idee voor een opvallende Facebook- en Instagramcampagne waarbij persoonlijke, authentieke verhalen rondom de huidige medewerkers van JVL centraal zouden staan. Aangezien de afstand tussen de bureaus van MarketingMakkers en Sociaal Kapitaal slechts enkele meters betreft werden zij hier al snel bij betrokken. MarketingMakkers ging aan de slag met een pakkende ‘Werken bij’ webpagina, enkele creatieve en wervende teksten en Sociaal Kapitaal stelde een doeltreffende set social media advertenties op om de doelgroep zo efficiënt mogelijk te bereiken. Daarnaast werd Angy Photodesign gevraagd de campagne te voorzien van prikkelend beeldmateriaal. Een mooi voorbeeld van enkele gespecialiseerde partijen die samenwerken aan hetzelfde doel.

 

De reacties op de advertenties waren overweldigend. In totaal bereikten een drietal advertenties meer dan 53.000 personen en genereerde zij 595 likes, honderden reacties en meer dan 180 deelacties. Uiteindelijk draaide de campagne natuurlijk niet om het genereren van zoveel mogelijk likes en deelacties, maar om het bereiken van de voorafgestelde doelstellingen. Binnen twee weken waren alle beschikbare vacatures opgevuld met enthousiaste chauffeurs.

Het resultaat

Dit zegt van Leendert Transport over de samenwerking:

"De marketingbedrijven van HUB73 zijn waardevolle partners geweest om Van Leendert op social media onder de aandacht te brengen. Op de wervingscampagne hebben we een groot aantal reacties ontvangen waardoor alle vacatures zijn vervuld. Door deze samenwerking zijn wij ook geprikkeld om 'out of the box' te gaan denken. "
Van Leendert Transport

Wij staan te popelen om jouw bedrijf te helpen groeien