default-header

mmmEggies

Positionering, social media en brand video

Trots op het ei

De mmmEggies zijn een club van (momenteel) 24 vrouwelijke pluimveehoudsters die hun krachten bundelen, samen optrekken en gezamenlijk een eerlijk verhaal vertellen. Samen creëren ze een positieve vibe rondom het Nederlandse ei.

Een fris tegengeluid

Doordat enkele spaarzame, negatieve gebeurtenissen in het verleden (denk aan de fipronilcrisis) de vele positieve kanten aan het Nederlandse ei overschaduwden, vonden de mmmEggies het de hoogste tijd voor een fris tegengeluid. Na kennis gemaakt te hebben met de marketingvloer van HUB73 werd al snel de keuze gemaakt om dit fantastische en veelzijdige product op geheel eigen wijze een podium te geven en bij de consument onder de aandacht te brengen.

Eind 2018 sloegen Sociaal Kapitaal en MarketingMakkers de handen ineen om in samenwerking met deze enthousiaste club dames een nieuwe positionering op poten te zetten voor mmmEggies. MarketingMakkers is aan de slag gegaan met een nieuwe website en vervolgens heeft Sociaal Kapitaal mmmEggies een half jaar mogen begeleiden in het optimaliseren van alle social media activiteiten. Nu zijn de dames van mmmEggies klaar om heel Nederland te vertellen wat voor schitterend, puur en natuurlijk product het Nederlandse ei is.

Een fris tegengeluid

Een authentiek verhaal

Voordat er een eenduidig verhaal kon worden verspreid via de website en sociale media, zijn Sociaal Kapitaal, MarketingMakkers en mmmEggies gezamenlijk gestart met het bepalen wát dit eigen, authentieke en krachtige verhaal is. Na enkele sessies kwam de volgende propositie tot stand: “De mmmEggies zijn er voor het Nederlandse ei en voor elkaar, en dat schreeuwen ze graag van de daken!”

De creatie van een op maat gemaakte social media strategie was de volgende stap in het traject. De mmmEggies deelden vele hapklare feitjes en weetjes over het ei. Ook kwamen er al regelmatig overheerlijke ei-recepten van anderen voorbij op de Facebookpagina van de mmmEggies. Middels de nieuwe strategie, waarin het persoonlijke aspect van de mmmEggies centraal stond, is de variëteit in de berichten enorm toegenomen.

Daarnaast ontwikkelden Studio Smelt en MarketingMakkers een prachtige lustrumvideo ter promotie van vijf jaar mmmEggies!

Dit zegt mmmEggies over de samenwerking:

"De samenwerking was erg prettig. We hebben veel geleerd en kunnen altijd om feedback vragen, mochten we ergens tegen aanlopen. We hebben nu een stevige basis waarmee we voorlopig weer vooruit kunnen. Tja, en het promotiefilmpje opnemen was voor ons wel één van de hoogtepunten tot nu toe! Dat smaakt naar meer!"
mmmEggies

Wij staan te popelen om jouw bedrijf te helpen groeien