default-header

Martin Cuypers

Brand video en verspreiding

Brand video all-in office concept

Voor Martin Cuypers ontwikkelden Studio Smelt en MarketingMakkers een brand video van het All in office concept. Het eindresultaat? Een prachtige video van een bedrijf met een duidelijke missie, die naadloos bij onze eigen HUB-filosofie past. Na realisatie van de video ontwikkelden Sociaal Kapitaal, Effecty en MarketingMakkers een strategie voor de in- en externe verspreiding. In deze blog geven we inzicht in hoe je een inspirerende brand video opbouwt en realiseert met de video van Martin Cuypers als voorbeeld.

De Golden Circle, het theoretisch kader van de brand video

Krachtige communicatie start vanuit het ‘waarom’ van een bedrijf. In brand video’s is het essentieel dat je niet meteen gaat vertellen wat je doet en op wat voor manier je dat doet. In brand video’s communiceer je van ‘why’ naar ‘how’ naar ‘what’. Een brand video duurt typisch tussen de 30 en 90 seconden en in onze video’s gebruiken we minstens de helft van deze tijd om de centrale merkboodschap over te brengen. In overleg met Studio Smelt is er gekeken naar de balans tussen voice-over tekst en de vertelling met beeld.

‘Het doel van een brand video is inspireren, niet informeren.’

 

Opbouw van de voice-over
Hieronder staat de uitgeschreven voice-over tekst van de video van Martin Cuypers. Zoals je kunt zien gaat driekwart van de video over de missie van Martin Cuypers. Wat het all-in office concept precies is en wat Martin Cuypers doet wordt pas in de laatste seconden verteld.

Why
“Dit is Flynn. Flynn wil zo veel mogelijk uit het leven halen.
Dat betekent zoveel mogelijk tijd besteden aan dingen die hij graag doet.
Flynn weet namelijk donders goed: Je leeft maar één keer!
Net als wij, net als jij. En net als al jouw medewerkers.
Je medewerkers vormen niet alleen jouw grootste kapitaal.
Zij geven jou elke dag hun meest waardevolle bezit: hun beperkte tijd op deze aardbol.
Sommigen zelfs hun halve wakkere leven.
Wij vinden dat mensen van het leven moeten genieten.
Niet alleen ‘s avonds en in het weekend, maar elke dag, ook van 9 tot 5.
Alles eruit halen wat er in zit.

How
Wij roepen bedrijven op om hun verantwoordelijkheid te nemen.
Zorg voor een werkomgeving waar mensen gezond, efficiënt en met plezier kunnen werken, waardoor ze met een lach op hun gezicht naar het werk gaan en met een voldaan gevoel weer thuiskomen.

What
Met ons all-in office concept creëren wij de beste werkomgeving voor jouw medewerkers.
Wij, Martin Cuypers, gaan all-in. Wat doe jij?”

Van concept naar brandvideo

Studio Smelt heeft op basis van de geschreven voice-over een conceptvideo gemaakt. Deze conceptvideo (of: ‘moving storyboard’) bestaat uit 3 hoofdonderdelen:

  • Beelden van het internet die de voice-over tekst versterken of ondersteunen.
  • De voice-over ingesproken door Studio Smelt zelf.
  • Een eerste voorbeeld van een bijpassende muziektrack.Middels een dergelijk moving storyboard krijgt Martin Cuypers een idee van de totale lengte van de video, of de boodschap goed overkomt en of de beelden kloppen bij het All in office concept.

Wanneer de klant akkoord is met het moving storyboard wordt er een gerichte shotlist opgemaakt. Per beeld moet er worden nagedacht over een geschikte opnamelocatie, het camerakader, figuranten, attributen en de benodigde materialen om de beelden te filmen. In het geval van de brandvideo voor Martin Cuypers hebben we ook animatie ingezet om het All in office concept te visualiseren.
Tijdens de opnamedagen wordt er volgens de shotlist gefilmd. Per shot maken we meerdere opnames om zo het beste shot te filmen. Het gefilmde materiaal wordt op een computer geselecteerd, we hebben soms tussen de 5-10 verschillende opnames van 1 shot. De beste beelden blijven over na een tweede selectie en hiermee wordt, geïnspireerd op het moving storyboard een montage gemaakt.

Wanneer de video gemonteerd is wordt er een eerste versie van de video getoond aan de klant om feedback te vergaren. Studio Smelt verwerkt de feedback en zorgt er vervolgens voor dat de video voorzien wordt van de juiste voice-over audio. In overleg met klant wordt er een geschikte stemacteur gezocht die de tekst met de juiste tone-of-voice inspreekt. Vervolgens wordt de video bewerkt en aangeleverd in het juiste bestandsformaat voor verdere verspreiding en vertoning.

Van concept naar brandvideo

Verspreiding van de brandvideo

Als je besluit te investeren in een bedrijfsvideo is het verstandig om vooraf goed na te denken over het doel, de doelgroep en de in- en externe verspreiding van de video. Welk gevoel wil je de kijker meegeven? Moet de kijker actie ondernemen na het zien van de video? Via welke (online) kanalen ga je de video verspreiden? Voeg je ondertiteling toe?

Een brand video ontwikkeld volgens de Golden Circle theorie vormt de basis van jouw merk en kun je inzetten om jouw merkverhaal over te brengen. De voor de video gecreëerde Golden Circle kun je vervolgens verder uitwerken tot een communicatiecirkel die de rode draad voor alle in- en externe communicatie én voor de bedrijfsvoering gaat vormen. De communicatiecirkel kun je bijvoorbeeld voor de volgende doeleinden inzetten:

  • Richtlijn voor strategische keuzes management
  • Richtlijn voor nieuwe diensten, producten, samenwerkingen en innovaties
  • Richtlijn voor dagelijkse beslissingen voor alle medewerkers
  • Richtlijn voor alle (externe) communicatie
  • Salespitch voor alle diensten en producten:
Verspreiding van de brandvideo

Wij staan te popelen om jouw bedrijf te helpen groeien